top of page

Malý turnaj na velkém hřišti


Po delší odmlce přinášíme nový článek! Tentokrát se zaměříme na první oficiální turnaj, který se odehrál na právě otevřeném DG Parku Štěpánka v Mladé Boleslavi. Zároveň se pokusíme čtenářům přiblížit, jak vypadá toto nové hřiště.

stepanka.jpg

O turnaji

Na turnaj, který se uskutečnil ve středu 1. 10., jsme se opravdu těšili. Byli jsme zvědaví, jak se tváří nové hřiště, které v Boleslavi vyrostlo. Do města automobilů vyrazili Plováci v tříčlenné sestavě: Jura, Jířa a Milodar.


Před samotným miniturnajem proběhlo oficiální otevření hřiště, workshop a test disků. Turnaje, který nesl název DGP Štěpánka opening Open, se zúčastnilo 8 hráčů. V příjemné atmosféře se v prvním kole rychle vytvořila skupina favoritů. Do prvního flightu na druhé kolo se seřadili tito hráči: Jura, Greplik (po 23), Přemek (25) a Peter Kúdela (27). Z důvodu odpoledního termínu se turnaj hrál na dvě kola, takže bylo už po první devítce jasné, že se o vítězství rozhodne mezi výše jmenovanými hráči. V nervy drásající bitvě si udržel nejpřesnější ruku Přemek, který ustanovil nový rekord hřiště (22) a s celkovými 47 hody vyhrál před Jurou (48) a Greplikem (49). Jířa pěkným výkonem v druhém kole (30) drží dívčí rekord a po zásluze si rovněž odvezla diplom. Jířa s Jurou zazářili výkonnostně, nejsvětlejší moment Milodara přišel při závěrečné losovačce!

Děkujeme organizátorům za uspořádání tohoto příjemného turnaje!


O hřišti

Mladoboleslavské hřiště (650 metrů, par 28) se nachází v příjemném a rozlehlém parku Štěpánka, kde mimo discgolfu naleznete i další sportovní a volnočasové vyžití. Hřiště nabízí zajímavé a rozmanité jamky. Největšími protivníky jsou všudypřítomné stromy, řada OB a i říčka Klenice (výlov není žádný med, ale lepší než v Kolíně). Kurz hodnotíme jako vhodný pro začínající hráče, ale i zkušení borci hřiště určitě ocení. Při jeho zdolávání budete potřebovat širokou škálu hodů. Každá jamka je specifická a má co nabídnout!


Například dvojka je opravdu krátká (47 metrů) a vypadá dost jednoduše. Ale až do té chvíle, než pošlete svůj forehand do nepěkného křáku vlevo před košem. Cíl navíc leží v malém dolíku, takže vzdálenost mírně zkresluje. Zajímavá je rozhodně i čtyřka (43 metrů), kde přehazujete řeku. Zdánlivě jednoduchý úkol se stává nesplněným snem ve chvíli, kdy větví lovíte disk z Klenice. Co se týče water hazardu, má toho boleslavské hřiště dost co nabídnout. Při nepovedeném drivu na pětce (73 metrů), která vede podél říčky, možná navštívíte tůni, která nevypadá moc mělce. Nejvymazlenější jamkou se nám jeví šestka. 112 metrů, par 4. Opět se hází podél vodní překážky, navíc je třeba přesných hodů (především drivu) při prohazovaní mezi stromy.


Celkově hodnotíme jako velmi vydařené. Nachází se v pěkném prostředí a nabízí pestré jamky. Sami se na něj budeme rádi vracet a těšíme se na další turnaj. Otázkou je, jaký je v parku „provoz“ o víkendech a v letních měsících. Ne že by se civilisté pletli přímo na fairwayi, ale spíše na cestičkách, které protínají celý park a často jsou hranicí OB, takže bezpečnost především.

DOPORUČUJEME
NEJNOVĚJŠÍ
ARCHIV
TAGY
Zatím žádné štítky
FACEBOOK
  • Facebook Basic Square
bottom of page