top of page

Turnaj na Chodově aneb probuď v sobě "birdiemašinu"


V sobotu 9. 8. se za slunečného počasí v parku u Chodovské tvrzi sešlo 38 discgolfistů, aby změřili síly na turnaji ULTIMO Letní liga 99 Chodov. Po příjezdu na hřiště nás vítalo několik hráčů, kteří si procházeli jednotlivé jamky. Posléze se začali hráči scházet u ředitele turnaje Jury, aby se zaregistrovali a mohlo se pomalu začít. Turnaje se zúčastnilo několik úplných nováčků, takže bylo při meetingu zapotřebí, aby se zopakovala základní pravidla hry. Pak už nic nebránilo tomu, aby se mohlo začít...


Už před výhozem muselo být každému jasné, že pokud se nepromění v „birdiemašinu“, nemá moc šancí na úspěch, Už první kolo potvrdilo, že k ataku předních příček je třeba opravdu nízkých čísel. V kategorii Open se po prvním kole vyhoupl do čela Lukáš Filandr (19), těsně v závěsu se držel Saša Fuchs (20), Jiří Liška a Tomáš Redlich (po 21). Hráčská kvalita byla podložena tím, že několik dalších playerů se mačkalo mezi 22 až 24 hody. Mezi ženami se zatímního vedení ujala Petra Špiková (26), následovaná Natalií Kohlerovou (27) a Martinou Kalinovou (28). V masterech bylo pořadí rovněž vyrovnané: Dany Hokeš (22), Karel Hlava (22) a Jarda Pek (24).


Před druhým kolem bylo vše otevřené. Každé bogey je na chodovském hřišti nemilosrdně trestáno, proto je třeba hrát s rozvahou. Nejpřesnější mušku si v druhém kole zachoval Lukáš, který se udržel ve vedení (39). Mezi nejlepší se vyšvihli Kuba Čech (42) Patrik Haluza a Ondra Kyjonka (oba 44). V závěsu bylo hned několik hráčů, kteří zahráli hluboko pod par hřiště. Nepatrné rozdíly předznamenaly tuhý boj o 5 vstupenek do finále. O tom ale později. I v ženách bylo o co hrát a po druhém kole se hráčky seřadily takto: Natalia a Martina (obě 55), Petra (56), Jůlie Bílková (57). Masteři se před obědem odstupňovali po jednom hodu: Dany (44), Karel (45), Jarda (46).


Po obědové pauze se tempo určitě nesnížilo. Často byly na hřišti slyšet oslavné výkřiky a řinčení řetězů, znamenající birdie pro všechny členy flightu. Během třetího kola došlo dokonce i k esu. Postarala se o něj Eva Králová na osmičce a stala se tak teprve čtvrtou ženou (podle dostupných statistik*), které se taková paráda podařila. V mužích konstantními výkony pohodlně držel první místo Lukáš (61), kterého doprovodili do finále Ondra a Kuba (oba 67). O dalších dvou finalistech musel rozhodnout rozhoz. Už na první jamce se rébus rozřešil – do finále se probojovali Jára Pavlas a Patrik Haluza (69). V kategorii Women také došlo k rozhozu. Do finále tedy nastoupily Petra, Martina (obě 83) a Jůlie (86). V masterech se mírně utrhl Dany (65), následován Karlem (68) a Jardou (69).


Vyrovnané výsledky ve všech kategoriích naznačovaly, že se o turnajové vavříny bude bojovat do poslední chvíle. Všichni finalisté ukázali, že jejich účast mezi nejlepšími nebyla náhodná a divákům na šesti finálových jamkách ukázali ty nejlepší hody.


Nejlepší ženy

Po poslední finálové jamce vypadalo medailové pořadí v jednotlivých kategoriích takto:


Open: 1. Lukáš Filandr (78), 2. Ondra Kyjonka (84), 3. Patrik Haluza (86)

Women: 1. Petra Špiková (104), 2. Martina Kalinová (105), 3. Jůlie Bílková (110)

Masters: 1. Danny Hokeš (81), 2. Karel Hlava (85), Jarda Pek (91)


V juniorech, v kategorii, která nebyla oficiálně otevřena, si odnesl diplom Bohdan Bílek (77).


Nejlepší muži

Po slavnostním vyhlášen, předání cen a diplomů došlo k závěrečné karlovarské „losovačce“, při které se usmálo štěstí na Tomáše Vernera a Bohdana Bílka. Děkujeme všem hráčům za účast na turnaji a gratulujeme těm nejlepším!


Turnaj z plováckého pohledu

Všichni Plováci opět šířili dobré jméno našeho klubu. Nejlépe dopadla tradičně Péťa, která vyhrála ženskou kategorii. Další Plovák Jura, ředitel turnaje, se výborným výkonem ve třetím kole protlačil do první desítky (dělené 10. místo). Milodar si vyrovnanými výkony ve všech kolech vytvořil osobní maximum třináctým místem. Nesmíme zapomenout ani na „poloPlováka“ Ondru, který potvrdil vzrůstající formu (kterou piluje na kolínském hřišti) fantastickým druhým místem a také na Kubu, ze spřáteleného mančaftu Domini insulae, který poprvé okusil atmosféru finále a skončil na děleném čtvrtém místě.


Ať to lítá!



* Vycházíme ze statistik od Lukáše Filandra, viz http://discgolf.lukasicek.com/nejlepsivysledky&details=aces



Přispívejte na náš blog! Chcete-li se podělit o discgolfové zážitky nebo recenzovat hřiště či disky, napište nám na plovaci.kolin@gmail.com. Přijímáme všechny příspěvky s discgolfovou tématikou!



Spoustu dalších informací o DGC Plováci Kolín najdeš v ostatních záložkách a také na našich facebookových stránkách, kde se dovíš nejaktuálnější informace o dění v našem týmu - lajkni nám to :)


Medailisté kat. Masters

Nejlepší junior



DOPORUČUJEME
NEJNOVĚJŠÍ
ARCHIV
TAGY
Zatím žádné štítky
FACEBOOK
  • Facebook Basic Square
bottom of page